Vitrage of glasgordijnen zijn in de praktijk vaak witte gordijnen die over een vrij dunne textuur beschikken. Ze worden in eerste instantie vooral gebruikt om de zonnestraling enigszins te temperen. Dit is echter lang niet de enige reden waarom er gebruik van wordt gemaakt. Daarnaast is het namelijk ook zo dat ze inkijk kunnen voorkomen wanneer het buiten nog licht is. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er dan binnen in huis geen lamp mag branden. Bovendien mogen de desbetreffende personen ook niet rechtstreeks worden beschenen door de zon. Is dat wel het geval? Dan komt het privacy-aspect van vitrage daarmee toch grotendeels te vervallen. Denk jij er eveneens aan om over te gaan tot het kopen van vitrage voor in je woning? Lees dan zeker even de onderstaande informatie! 

Welke voordelen brengt het gebruik van vitrage met zich mee?

Dat vitrage door de jaren heen zo populair is geworden hoeft eigenlijk niet te verbazen. Ondanks het feit dat ze voordelig zijn in aankoop is het namelijk zo dat ze in de praktijk toch best een aantal interessante voordelen weten te realiseren. We hebben de belangrijkste voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van vitrage alvast even op een rijtje gezet.

  1. Het filteren van licht 

In eerste instantie zorgt het gebruik van vitrage er voor dat het licht dat naar binnen valt in de woning enigszins wordt gefilterd. Deze gefilterde lichtinval realiseert een aantrekkelijke, frisse sfeer in de woning. Vitrages staan er om bekend lichtdoorlatend te zijn, maar zorgen toch voor een tempering van de zonnestralen. Dit zorgt er voor dat je aanzienlijk minder hinder zal ondervinden in huis van het felle zonlicht. Dit gezegd zijnde kunt u natuurlijk wel zonder probleem de hele dag door blijven genieten van een natuurlijke lichtinval in uw huis. Op deze manier slaat u dus duidelijk twee vliegen in één klap. 

  1. Een verbeterde privacy in huis 

Is het buiten licht? Dan zult u kunnen vaststellen dat het gebruik van vitrage er eveneens voor kan zorgen dat er een verhoogde privacy wordt gerealiseerd. Op het ogenblik dat de vitrage gesloten is kan de mate aan inkijk immers sterk worden ingeperkt. Hierdoor kunt u in uw woning genieten van een aanzienlijke hoeveelheid aan extra privacy. Tijdens de dag kan er voor worden gezorgd dat de inkijk wordt geweerd met vitrages terwijl ’s avonds de mensen alleen maar schaduwen zullen zien wanneer ze naar binnen in uw huis kijken.  

Hoeveel kost vitrage?

Absoluut een belangrijk voordeel welke is verbonden aan vitrage heeft betrekking tot het prijskaartje dat er aan verbonden is. Vitrage staat er dan ook om bekend in de praktijk erg voordelig te zijn op vlak van aanschaf. Wilt u graag een vitrage kopen op kamerhoogte? In dat geval is het reeds mogelijk om deze aan te schaffen vanaf een prijskaartje van slechts 10 euro per strekkende meter. Het spreekt voor zich dat de vitrage prijzen in de praktijk wel aanzienlijk kunnen verschillen afhankelijk van de partij die ze verkoopt. Omwille van deze reden is het dan ook altijd interessant om even een objectieve vergelijking uit te voeren. Voor het vergelijken van prijzen en een ruim aanbod vitrages en gordijnen is Doehetbudget | Raamdecoratie dag én nacht voor u klaar.

Door Redactie